Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

LA LLOTJA DE BELLPUIG I MERCOLLEIDA UNEIXEN ESFORÇOS PER AJUDAR AL SECTOR CUNÍCOLA A FIXAR PREUS

 • Moncun

  La Llotja de Bellpuig, representada pel Sr. Ramon Torres, vicepresident i Mercolleida, representada pel Sr. Francesc Ollé, gerent, han presentat avui el projecte comú MONCUN, com un instrument que ha de servir per ajudar al sector, tant de producció com a la indústria, a fixar el preus del conill d’una manera que reflecteixi la realitat del mercat de forma transparent i fiable. Des de fa temps que alhora de confeccionar els preus, el sector del conill no es posava d’acord i tant productors com escorxadors demanaven solucions a aquesta problemàtica, unes solucions que podrien veure la llum amb aquest nou sistema que avui s’ha presentat a la Llotja i que tots els assistents han felicitat per la iniciativa.

  MONCUN LLOTJA foto 2 (1)

  El departament d’agricultura, representat avui pel Sr. Domènec Vila, director general d’Agricultura, Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries,ha volgut donar tot el suport a aquesta iniciativa i el director ha destacat molt especialment que “és molt important pel funcionament del mercat. La transparència al mercat serveix per millorar el sector, la seva imatge i la imatge del producte davant del consumidor”. El director ha destacat que estava allí per a demanar a tots els representants de la producció i la indústria que s’impliquin per tal que el sistema funcioni des de la transparència i al fiabilitat per a que en definitiva sigui útil al propi sector.

  L’objectiu d’aquest mercat d’Origen Nacional del sector Cunícola seria constituir-se com el mercat orientatiu de les cotitzacions en origen del conill a nivell català i estatal.

  MONCUN LLOTJA foto 1 (2)MONCUN és el resultat de la col·laboració i de la suma d’esforços entre la Llotja de Bellpuig i la Llotja Agropecuària Mercolleida: la primera aportaria el seu coneixement i experiència d’anys com a mercat estatal del sector cunícola i la segona contribuiria amb els coneixements tècnics que l’han convertit en el primer mercat del sector porcí a nivell estatal i un dels més reconeguts a nivell europeu.

  El punt de partida d’aquest projecte és la constitució d’una Taula de Preus formada pels operadors del sector cunícola governada per una Junta de Govern formada per dos representants del ram comprador, dos del ram venedor i pels directors gerents de les Llotges de Bellpuig i Mercolleida. La taula de preus tindria com a funció i responsabilitat fixar el preu orientatiu del producte o productes a cotitzar pel mercat en origen i entre les seves atribucions figurarien el vetllar per la transparència de tot el procés, per la seva operativitat i per la defensa de la utilització per part del sector. A les reunions s’hi podria assistir de manera física o virtual.

  Per tal de tirar endavant amb el projecte, és necessària la implicació del sector, tal i com s’ha explicat, i per aquest motiu ara comença un període de temps que es dóna per tal de realitzar contactes i reunions per acabar de perfilar com i qui ha de formar part d’aquest Taula de Preus, marcant com a data límit el dia 29 de maig, en que es tornaran a reunir tots en aquest cas a la seu de Mercolleida i d’on hauria de sortir constituïda aquesta Taula per començar a operar la setmana següent.

  Tothom ha felicitat la iniciativa tot i que les persones que han assistit a la reunió representant al sector s’han mostrat el seu interès en aprofundir en alguns aspectes que no els han quedat clars. La iniciativa l’han trobat molt positiva i interessant i ara falta posar-se d’acord en tirar-ho endavant.

  El Sr. Ramon Torres, vicepresident de la Llotja de Bellpuig, confia que el sector unirà esforços i que amb aquesta nova eina al servei del mercat que s’ha presentat detalladament avui a Bellpuig es posi fi a 4 anys de conflictes alhora de posar preus en aquest sector.


  Resum de la valoració feta, per part del Sr. Ramon Torres vicepresident de la llotja de Bellpuig

  La Llotja de Bellpuig en els darrers temps a intentat de buscar solucions per les negociacions a l’hora de la confecció de preus en el mercat del conill.

  Passant per una sola negociació a principis dels anys 2000, vàrem passar a la confeccionar preus a Bellpuig a nivell de Catalunya. Les coses varen anar relativament bé fins que es va posar en marxa la Lonja Iberica, en la qual hi teníem els nostres representants, i ens passaven el preu mitjançant el representat de producció, les negociacions es varen anar complicant fins que tot se’n va anar a noris quan els escorxadors i productors varen deixar d’anar en aquesta Llotja Iberia.

  La Llotja de Bellpuig i el sector de la producció no ha parat de buscar solucions al problema, aprofitant el mes de novembre del any passat, en el que el Director General Sr. Domènec Vila va venir a inaugurar la II Fira de la Conserva de Bellpuig, expressant-li la nostra inquietud. Aquell mateix mes hi havia la trobada de cunicultors a Cambrils, en la qual ell també havia d’assistir, ens va demanar per si el podíem acompanyar, i així ho vàrem fer, i d’aquella trobada n’ha esdevingut diferents trobades juntament amb MercoLLeida i la Direcció General, i fruit d’aquestes trobades ha nascut aquesta proposta, que esperem que sigui ben acollida pel sector del conill.


  Print Friendly, PDF & Email

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.