Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Associacions

  • mapa

    La Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya (FACC) es va fundar a principis de l’any 1984. Actualment la formen nou Associacions Intercomarcals de cunicultors professionals on estan integrades més de 250 explotacions repartides per a tot el territori Català. 

    1. Associació Alt Empordà  (Alt i Baix Empordà i Pla d’Estany).
    2. Associació la Garrotxa (La Garrotxa Ii Ripollès).
    3. Associació Vallès Maresme (El Vallès Oriental i El Maresme).
    4. Associació del Bages (Bages, Solsonès i Bergadà).
    5. Associació Alt Penedès (Alt i Baix Penedès, Baix Llobregat, Garraf i l’Anoia).
    6. Associació La Segarra-Urgell (Les Garrigues, Urgell i Pla d’Urgell).
    7. Associació La Noguera (La Noguera, Segrià i Els Pallars).
    8. Associació Sant Pere (Alt i Baix Camp, Tarragonès i Priorat).
    9. Associació Les Terres de l’Ebre (Terres de l’Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre).

    L’ASSOCIACIÓ DE L’ALT EMPORDÀ va ser creada el març de 1989. Durant aquest temps han tingut un màxim de 73 socis i un cens de 28000 femelles, encara que actualment té 24 socis i un cens de 12047 femelles.

    L’any 1995, la Generalitat lliurà a l’Associació els locals de l’antiga cambra agrària de Figueres, locals que té en propietat.

    El primer diumenge d’abril organitza conjuntament amb l’Ajuntament de Vilafant la Mostra gastronòmica del conill, amb més de 10000 visitants cada any.

    Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC


    L’ASSOCIACIÓ DE LA GARROTXA va ser creada al 1988, Garrotxa, terra aspra i de mala petja. Comarca de pagesos i de pintors i entre ells, en una petita escletxa, lluitàvem disset agosarats cunicultors.En el Centre comentàvem nostres vivències, intentant trobar per a cada problema una solució, i així vam decidir compartir experiències fundant de conillaires una associació.2012, set supervivents continuem al peu del canó, vencent crisis, entrebancs i maltempsades, i així, aixoplugats sota el paraigües de la Federació, tots nosaltres morirem amb les botes posades.   Francesc Ricard i Coll. 

    Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC


    L’ASSOCIACIÓ DEL VALLES –MARESME

    Publicat en el nº 55 de la revista “conills”

    Encetem en aquest número de “conills”un viatge que ens dura per tots els  que conformem la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya, Entre altres motius volem remarcar la importància de totes les activitats, petites o grans, que fan les associacions. Moltes vegades pensem que no tenen importància,i com sovint passa arreu, el pes recau en els conillaires més actius, fet que el cansament pot fer-los defallir. És llavors que cal pensar en la dita: que l ‘arbre no ens tapi la basa, que si ho traslladem el tema que ens ocupa vol dir, ras i curt, que sense les associacions i el seu treball la FACC seria un ens buit.

    La construcció d’un sector i el múscul que aquest pugui tenir, depèn en un alt percentatge en la capacitat de fer arribar les iniciatives a la gent que el conforma, i les iniciatives han d ‘anar en els dos sentits: de dalt a baix i de baix a dalt. Només així s’aconsegueix eficàcia, perquè tothom hi és implicat i perquè respon als veritables interessos i necessitats del sector.

    Com passa sovint, i més en èpoques de crisi, podem tenir la temptació de deixar-nos anar. Es bo que veiem que hi ha conillaires arreu de Catalunya, que estan disposats a perdre hores per seguir batallant per un sector que, com cap d’altre, esta assentat en el treball de les famílies.

    Article escrit per la Monserrat Gensana (Valles- Maresme)

    L’Agrupació de Conillaires del Valles Maresme va néixer el març de 1984, quan una colla de conillaires varen decidir associar-se per defensar millor els seus interessos.

    A l’ Associació es fa una reunió cada mes al local del Departament d’ Agricultura, Ramaderia,Pesca, Alimentació i Medi Natural, on es parla dels temes que ens afecten com a cunicultors, o aspectes relacionats amb la professió i on s’acorden i organitzen les activitats. Com activitat principal, es participa a les Fires i Festes de l’Ascensió de Granollers,on l’ Associació ha aconseguit tenir un stand propi on s’ organitzen les jornades tècniques.

    Dins de l’Associació es realitzen diferents activitats per promoure el consum i per fer entendre les enormes possibilitats del conill a la cuina. Organitzem concursos de cuina de conills per a mestresses de casa amb jurat professional: el més destacat, en Santi Santamaria, del Racó de Can Fabes, amb tres estrelles Michelin, i que malauradament ja no es entre nosaltres.

    S’ organitza també el Concurs gastronomic del conill per a professionals; es fa un viatge al Piamont (Italia), un curs de cunicultura a la Real Escuela de Avicultura d’ Arenys de Mar, i es participa a Cuniexpo, la fira que es feia a Matará.

    A les festes del’ Ascensió de Granollers l’ Associació hem Introduït el tast de conill com a forma de promoció i se serveixen,en mig matí, més de 600 racions detast.

    Els grangers que constituïm l’ Associació, molts ja tenen a prop la jubilació, i tal com estan les coses actualment, sense massa alegries de futur. Els més joves ja no saben que pensar i costa molt mantenir el bon ànim de l’Associació, però amb la nostra experiència professional lluitarem per a què els joves segueixin dintre per ajudar-nos a mantenir el nostre sector.

    Actualment actua com a president el Sr. Maximiano Casimiro Garcia. Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC.


    L’ASSOCIACIÓ DEL BAGES

    Actualment actua com a president el Sr. Albert Puig Orriols.

    Per contactar amb nosaltres, cal que  truqueu al president al número 626898877, o a través de l’oficina de la FACC.


    L’ASSOCIACIÓ DE L’ALT i BAIX PENEDÈS  va ser constituïda en el mes de desembre de l’any 1987. Un total de 30 explotacions familiars ens vam agrupar per a enfortir el sector de la nostra zona.

    ALT PENEDESInicialment vam col·laborar durant varis anys  ambl’Ajuntament de Molins de Rei, donant-li a tastar als visitants els nostres plats gastronòmics  en la  “Fira de la Candelera de Molins de Rei” una de les més arrelades de Catalunya, que té lloc cada primer dissabte i diumenge del mes de febrer. Entre el mes de novembre i desembre, participem d’un bon sopar per acomiadar l’any i  fer unintercanvi d’impressions.

    Estem orgullosos d’en Aniceto i la Marina (Granja Marina a Gelida), que són els pioners de la primera producció de conill ecològic certificada de Catalunya. Han obert un camí nou de passió i estima, una dedicació plena a produir carn de conill de qualitat des de la seva llarga vocació a la cunicultura.

    Marina

    aniceto 3

    Aniceto 1

     

     

     

     

     

     

     

     

    En  l’actualitat comptem  amb una sala ubicada en les oficines de la FACC, en la que cada tres mesos celebrem les assemblees  generals. En aquesta reunió el cunicultor s’informa i posa de manifest, segon la seva experiència professional, la importància de mantenir un camí convincent per a tots nosaltres, amb el suport dels anteriors membres de la junta directiva, com de l’actual president el Sr. Aureli Pascual i Canals i el tresorer el Sr. Àngels Vinyes.

    Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC


    L’ASSOCIACIÓ DE LA SEGARRA-URGELL va ser constituïda durant l’any 1984. Posteriorment, i amb la finalitat de reforçar el sector de la nostra zona, ens vam  integrar  amb l’associació de cunicultors de l’ Urgell. Fet què va donar a consolidar a  48 famílies cunicultores sòcies en una mateixa associació “la Segarra-Urgell”

    Fira a Lleida 1]

    Seguint el nostre objectiu, vam donant a conèixer el nostre producte a traves de tatos i àpats de la cuina casolana , col·laborant en jornades tècniques i fires com en la “Firatast a Lleida”, en la “Fira de Sant Josep” a Mollerussa, i en la “Fira de Sant Isidre” a Cervera.

    Cada any en acabat l’ hivern, organitzem per els nostres socis un viatge d’un cap de setmana, visitant diferents ciutats i gaudint del nostre grup.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Estem agraïts a l’Ajuntament d’Agramunt, que ens va cedir la sala de reunions per celebrar les assemblees generals, que es convoquen cada dos mesos. D’aquesta manera ens informem i podem conviure expressant i compartint les nostres inquietuts, fet que ens dóna impuls a la  presa de decisions per a què el nostre sector avanci.                Cordoba (1)

    Actualment actua com a president el Sr. Joan Majà i com a secretari el Sr. Josep Guasch

    Per contactar amb nosaltres, cal que truqueu al president al número 618970989, o a través de l’oficina de la FACC


    ASSOCIACIÓ DE LA NOGUERA va ser constituïda durant l’any 1984, més endavant es va sumar les comarques de El Segrià i Pallars Subirà. Inicialment es va agrupar 9 famílies per reforçar en conjunt el treball del sector, que amb menys força individualment s’anava fent. El principal objectiu va ser reforçar el  nostre producte, es va anar fent activitats com la Fira Tast de Lleida, elaborant àpats casolans i tasts presentats en diferents fires com és la Fira de Santa Llúcia a Balaguer, la   Fira del Meló a Artesa del Segre en la que participem en el concurs gastronòmic fent una degustació pels visitants.

    En el mes de desembre, i per acomiadar l’any, celebren un sopar de Nadal en el què s’aprofita per comparar el resultat anual d’altres anys.

    L’altre repte ha sigut visitar el país d’Itàlia i la regió de Galícia i de Navarra,  per veure com treballen i obtenir altres resultats en el món de la cunicultura.

    I, hem de dir, que cada any a través de l’Escola de Capacitació Agrària de Vallformosa a Balaguer, hem creat un grup de treball dedicat a la Gestió Tècnica i Econòmica, en el qual també hi participa alguns cunicultors de l’associació de la Segarra, amb la finalitat que cada tres mesos ens reunim per comentar la valoració  dels resultats de les dades d’aquest estudi, amb un resultat que beneficia a tots nosaltres.

    Les nostres assemblees generals les celebren cada 3 mesos, a la sala de l’hotel de Balaguer. Els nostres socis s’informen, manifesten i aproven les decisions que cal seguir prenent per a què el nostre sector no decaigui i segueixi mantenint-se per als nostres joves que són el nostre futur.

    Actualment actua com a president el Sr. Jordi Coll, com a secretari el Sr. Jordi Garrofé Cortaza, i com a tresorera la Sra. Montserrat Fontova.

    Per contactar amb nosaltres, cal que  truqueu al president al número 677430503, o a través de l’oficina de la FACC.


    ASSOCIACIÓ DE LES TERRES DE L’EBRE

    Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC


    ASSOCIACIÓ DE SANT PERE

    Per contactar amb nosaltres, cal que us adreceu o truqueu a l’oficina de la FACC

    Print Friendly, PDF & Email