Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

CONSELLER JORDI CIURANETA: “CONSTATEM AVENÇOS PER A CONSOLIDAR EL CONSENS I L’ACORD ENTRE ELS DIVERSOS ACTORS DEL SECTOR CUNÍCOLA”

  • Conseller Jordi Ciuraneta: “constatem avenços per a consolidar el consens i l’acord entre els diversos actors del sector cunícola”

     

    Foto Conseller

    El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat dels directors generals d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, s’han reunit avui, a Lleida, amb els representats de les organitzacions professionals del sector cunícola, representants de la Llotja MONCUN, dels distribuïdors i dels escorxadors, per a acordar les mesures que han de permetre al sector cunícola augmentar les vendes i revitalitzar i modernitzar la producció cunícola catalana.

    Des del mes de juny d’aquest any, el conseller Jordi Ciuraneta i els serveis del Departament han estat treballant intensament amb tots els representats del sector per a trobar el consens necessari per a posar fi a la crisi sostinguda des del 2007 que patien les explotacions cunícoles.

    Les circumstàncies que havien provocat una important davallada dels preus de venda, així com una reestructuració en el model de producció, havien estat debatuts entre el Departament i els actors més importants del sector cunícola, però després de mesos de reunions preparatòries, i gràcies a l’impuls del DARP, tots els implicats s’han trobat en la mateixa taula per a posar en comú les solucions a la crisi que pateix el sector.

     El conseller Jordi Ciuraneta ha assenyalat que “la responsabilitat de la meva Conselleria és la de facilitar l’acord, trobar espais comuns on tots els implicats puguin dir la seva i, entre tots, identificar les millors solucions per a afrontar les solucions de futur per al sector. Les explotacions cunícoles catalanes són les més importants de l’Estat i cal que des de la Conselleria es doni suport a aquelles mesures que beneficien tant als productors, com als distribuïdors, com als transformadors”.

    En el decurs de la reunió d’avui s’ha posat de manifest la necessitat de promocionar el consum de la carn de conill i augmentar significativament les vendes. Per aquest motiu, s’ha acordat la creació d’un grup de treball, integrat per tot el sector, que dissenyi i implementi les mesures de promoció. El conseller Jordi Ciuraneta ha manifestat que “estem molt satisfets dels avenços assolits per a consolidar el consens i l’acord entre els diversos actors del sector cunícola”.

    Entre altres mesures, els participants en la reunió han considerat la necessitat de millorar l’oferta de productes derivats de la carn de conill per a fer-la més atractiva al consumidor, mesures per a incrementar l’eficiència en la producció. Així mateix, també han acordat la necessitat de disposar d’elements de fixació de referència de preus que siguin fiables, transparents i referents en un mercat estatal del conill. En aquest cas, MONCUN, com a proposta de Llotja de conill, podria ser una excel·lent eina per a establir els criteris per a què el sector cunícola consolidi un posicionament de mercat econòmicament sostenible, sempre que compleixi amb els criteris d’excel·lència tècnica, transparència, i reconeixement de la resta del sector.

    Print Friendly, PDF & Email

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.